Hoe kunnen we u helpen?

Wilt u uw product of dienst op de Poolse markt introduceren of wenst u er graag te investeren?
Dan kunnen we u misschien daarbij helpen.

MEER WETENCONTACT

Wat kan u van ons verwachten?

 • Analyse en advies inzake de Poolse afzetmarkt en slaagkansen van uw project
 • Advies inzake Poolse gebruiken en gewoonten om uw slaagkansen te verhogen
 • Begeleiding in de beginfase en/of tijdens de duur van uw project
 • Administratieve hulp en/of doorverwijzing naar geschikte instanties
 • Professionele vertaal- en tolkdiensten indien nodig
 • Oplijsting van potentiële klanten en organisatie van rechtstreekse ontmoetingen
 • Correspondentie met potentiële of bestaande klanten
 • Professionele vertegenwoordiging ter plaatse

Over Polen

flagaPolen krijgt van de EU 106 mld Euro (2014-2020): 

In het EU financiele kader 2014-2020, kan de Poolse markt profiteren van een aanzienlijke financiële ondersteuning. Polen is de grootste ontvanger in de EU!

Bedrijven die in Polen gevestigd zijn, kunnen steun ontvangen uit de EU-structuurfondsen! De EU-structuurfondsen zullen bijdragen tot de ontwikkeling van de economie op twee manieren: Aan de ene kant, de subsidies zullen worden gebruikt ter verbetering van de bestaande business-omgeving dwz vervoer en IT-infrastructuur, de bescherming van het milieu. Aan de andere kant, de middelen zullen worden gericht op kleine en middelgrote ondernemingen met het oog op de bevordering van zowel de ontwikkeling en de praktische toepassing van innovative en moderne technologieën. Buitenlandse investeerders kunnen ook aanzienlijk profiteren door investeringen in Polen.

Meer feiten over Polen (2015) – investeren in Polen:

Polen is het enige land in de Europese Unie die geen recessie heeft ondervonden tijdens de wereldwijde economische crisis. Bovendien heeft Polen de hoogste economische groei gehad in de afgelopen periode. De gemiddelde groei van de Poolse economie in 2012-2014 wordt geschat op 2,2 – 2,3% per jaar. In dezelfde periode, bedraagt het gemiddelde voor de Europese Unie (EU27) 0,6%. Polen, vanwege de centrale ligging in Europa, heeft een zeer gunstige weg-, spoor-en luchtverbindingen met alle EU-landen. Dit alles maakt Polen de beste locatie voor bedrijven die actief willen zijn zowel op de Centraal-en Oost-Europese markten.

Polen is een van de best presterende economieën in de CEE-regio, met veel zakelijke kansen en een indrukwekkende lijst van vergelijkbare voordelen in de regio. Voor de nabije toekomst blijft Polen een aantrekkelijke land om te investeren.

Er zijn bijna 40 miljoen consumenten op de Poolse markt!

Hooggekwalificeerde werknemers en goed opgeleide specialisten zijn makkelijk beschikbaar. Dit kan veel te maken met het feit dat Polen bijna 500 academische centra heeft.

De handige locatie in het centrum van Europa, maakt het land een ideale bestemming voor investeringen die zo wel op het westelijke als het oostelijke deel van Europa richten.

Investeerders die reeds aanwezig zijn op de Poolse markt kunnen rekenen op uitstekende voorwaarden voor investeringen. Ze krijgen directe financiële ondersteuning. Investeringsstimulansen worden door de Poolse lokale overheden verstrekt, bijvoorbeeld binnen de Speciale Economische Zones, waar bijzonder aantrekkelijke fiscale omgeving gecreëerd wordt.

Vergoeding

Vergoeding kan ofwel per uitgevoerde opdracht afgesproken worden ofwel door middel van een vast commissiepercentage.

Succesverhalen

Hieronder vindt u een aantal Belgische producten en diensten terug die dankzij de nodige hulp en begeleiding voorgoed op de Poolse markt gevestigd zijn:

 • bouwsector en –materialen (Ghelamco,…)
 • voedingssector
 • machines en voertuigen
 • wegenbouw
 • (petro-) chemische sector

Contact

Bel-Pol Business Solutions

EBIS Group bvba

Kouwerheide 19
2610 Wilrijk (Antwerpen)
BELGIË

Tel: 0032 486 33 66 90
E-mail: info@belpol.be
BTW: BE 0660.825.069

Neem contact op ons